Op deze pagina vindt u al het werk dat Tim van Broekhuizen gemaakt heeft naar aanleiding van het werk van Bertolt Brecht. Het zijn liederen, voordrachten en boeken die u hier even op een rijtje kunt vinden.

Dit zijn voordrachten uit een monoloog die Tim van Broekhuizen gedaan heeft in Den Haag. In het zingen zult een vreemde vibrato horen. Nu heeft Van Broekhuizen uit eerste hand gehoord dat Bertolt Brecht zelf een snerpende stem en dat de acteurs zijn timbre imiteerden. Een andere theorie is ook dat de acteurs de stemmen uit ietwat overdreven imiteerden. Dit versterkte het Verfremdungseffekt uit het Epische Theater dat Bertolt Brecht in Berlijn bedacht had.

Het Lied van De Kanonnen

Een lied over kanonnen. Een paar vrienden weten hoe het is om voor het vaderland te sterven. Een kleine satire op het leger, naar een song van Kurt Weill en Bertolt Brecht. Deze boekbewerking is door Tim van Broekhuizen tot stand gekomen. Een twaalftal houtsnedes die samen een beeldverhaal vertellen.

Balkanoorlog

Een kort verhaal over onrecht. De illustraties zijn gemaakt in vlaag van verstandsverbijstering. Van Broekhuizen kan hierbij wel zeggen dat de koper van dit kleinood zich net zo belazerd voelt als de hoofdpersoon in dit verhaal.