Tim van Broekhuizen (Den Haag 1980) begon in 2001 met de opleiding grafiek aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (eindexamen 2006). En in 2018 heeft hij aan de Willem de Kooning Academie zijn docentengraad Beeldende Vorming gehaald. Van Broekhuizen is werkzaam als illustrator, docent en zanger.

In 2002 is Van Broekhuizen begonnen met het maken van tekenverhalen in boekvorm. Songteksten, fabels en fantasieverhalen met historische inslag vormen de inhoud van zijn boeken. Der Kanonensong, Rampjaar en Django zijn pogingen om de wereld van Van Broekhuizen vorm te geven. In de meeste boeken speelt de kunstenaar zelf de hoofdrol. Dat laatste is niet alleen een praktische keuze, maar is ook een persoonlijke wens van Tim van Broekhuizen. Zo kan hij als maker van de boeken als karakter participeren in de verhalen die hij zelf maakt.

Tim van Broekhuizen is ook nog in staat een mooi lied te zingen. Naast kleine recitals in o.a. de Aluintuin, maakt hij met zijn zus Francis van Broekhuizen jeugdopera’s. Het Lied van Giacomo en De Avonturen van Jan Zonder Vrees zijn zelf gemaakt, geschreven en gezongen.